Kiitos kaikille osallistujille ja tukijoille!






Venäjällä ja Neuvostoliitossa opiskelleiden yhdistys (VeNeOY), Suomi-Venäjä-seura, Demokraattinen sivistysliitto ja Helsingin Venäjä-talo (Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus) järjestivät Tieteellis-taiteellisen Olemattomien kokeneiden seminaarin 2021, jossa käsiteltiin suomalaisten opiskelua Neuvostoliitossa ja sosialistimaissa vuosina 1950 - 1990.

Seminaarin aineistoja linkitetään tälle sivulle ja ohjelmaan sitä mukaa kun niitä saadaan käsitellyiksi. Tässä on Mauri Kymäläisen kuvakertomus lauantaipäivästä. Tässä on linkki Su Ran Kimin kuviin Veneoyn google-levyllä .




Tavoitteena on muistella menneitä, miettiä mitä opimme elämää ja tulevaisuutta varten, miten meille kävi sen jälkeen. Vuosikymmenet ehkä kultaavat muistot, mutta toivottavasti kokemukset ovat tuoneet viisautta arvioida mennyttä ja nykyisyyttä kriittisesti, katsoa eteenpäin muuttuvassa maailmassa.

Seminaarin ohjelma, ilmoittautumistiedot ja tietoa järjestelyistä löytyvät vasemman reunan palkeista. Seminaariin voi osallistua myös etäyhteyden kautta, esitykset talletetaan tulevaa käyttöä varten. Tilaisuus järjestetään Helsingin Venäjä-talossa (Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus). Seminaariin liittyy Anna-Maija Jokelan valokuvanäyttely "Kuvat muistavat - opiskelua Neuvostoliitossa 1978-1985". Järjestetään kirjojen myyntipöytä, ostoksia käteisellä tai mobiilimaksulla. Vapaa pääsy, ilmoittautuminen sähköpostitse 31.10.2021 mennessä.

Koronapassi tai vastaavat tiedot mukaan kun tulette paikan päälle Venäjä-taloon!

Etäosallistujan ohjeet ja Zoom-istuntojen linkit: (pdf-tiedosto).

Esityksenpitäjän ohje: toimita pdf-tiedosto tai muu aineisto etukäteen osoitteeseen veneoy (at) gmail.com tai isommat tiedostot googlen drivelle jonka osoitteen ja käyttöohjeen saat pyytämällä samasta paikasta.

Jo vuodesta 1999:
ensimmäisen Olemattoman kokeneiden seminaarin avaus 23.4.1999.



Päivitetty 14.11.2021/LR
Pääkuvan taustalla Moskovan valtionyliopisto MGU : Laura Rontu, 1982.
Sivukuva Helsingin Pohjoisrannasta kohti Uspenskin katedraalia : Laura Rontu, 2020